söndag 2 mars 2014

Underliga vibbar

Tack för alla vänliga kommentarer på mitt förra inlägg, det kändes gott att få dem! Och på lördagen vaknade jag faktiskt nynnande på någon liten sång. Pirr-, stick- och värksituationen är tillbaka till den "normala".

Men jag börjar undra om jag på något vis utsänder konstiga vibrationer, kanske elektriska på något vis? För ok att bilbatteriet är stendött, avlidet, har gått till en annan värld - men måste symaskin och dator följa efter? Och - jag tittar mig lite oroligt omkring, vilken apparat blir nästa att gå i pension?

Hur som helst, jag återgick snällt till att göra lite-av-varje. Jag trivs egentligen kanonbra med det, det är bara ibland som jag får lust att just Göra Klart Direkt.

Det blev en mössa till restgarnskoftan...

... och så sydde jag lite...


Den blå är inte färdigsydd för det var då symaskinen bestämde sig för att gå i pension. Det här är lite av familjeproduktion Det randiga tyget har jag fått av min syster, det blå är de bästa bitarna från en t-shirt som sonen inte kunde ha längre och det blommiga låg i lapptäckes-materialet jag fick från mamma. Kantbanden är klippta från samma t-shirt och blommiga tyg samt en av mina egna avlagda tröjor. Tryckknappar och sytråd kommer från mamma.

Funderar lite på hur gammal symaskinen är. Tror att vi köpte den innan vi gifte oss, och det skulle i så fall vara minst 29 år sedan. Är det gammalt för en symaskin?

Imorgon ska jag försöka göra något åt bilen. Om jag blev rik skulle jag anställa någon som gjorde allt som har med bilen att göra. Allt annat kan jag fixa själv, men jag vill helt enkelt inte ha med bilen att göra. Annat än tanka den, köra den och (då och då) städa den förstås.

3 kommentarer:

 1. Fina bebiskläder! Kan undra när jag köpte min symaskin...mellan 83 och 87, tror jag. Visst svindlar tanken lite, när jag såg att du skrev 29 år var min första aktion att du måste skrivit fel... 😊

  SvaraRadera
 2. ...REaktion, förstås!

  SvaraRadera
 3. Men så bra att återanvända på det här sättet, du är både duktig och smart. :)
  Håller med dig om bilar, förr kunde jag fixa under motorhuven men nu går det ju inte längre i datoriserade bilar, ska jag vara ärlig kan jag inte ens få upp huven på min bil. Varför lära sig när jag ändå inte kan göra nått.
  Skönt att du blev bättre, den där värken är inte kul alls att dras med.
  Hoppas det fixar sig med de övriga grejerna så du kan komma igång igen.

  SvaraRadera