tisdag 25 februari 2014

Lappar, sol och huvudvärk

Huvudvärken först för den är så tråkig: jag har ont i huvudet.

Så, med detta avklarat kan jag säga att det är ett strålande väder, som om våren vore här. Fast jaja, jag vet! Hela mars kvar, den lär vi inte kunna avverka utan en del snö och kyla. Antar jag. Men idag är det vår.

I helgen hälsade jag på mamma och for hem med ett lass lapptäckslappar och remsor. Eftersom jag inte har så mycket plats var det bara att kasta sig in i arbetet med hull och hår om jag ska kunna städa till jul utan att snubbla över lådor. Vilken guldgruva det är, alla möjliga och några omöjliga (i mitt tycke, då) färger och så mycket klippt - bara att välja och sy.

Det här täcket är rosa, grönt och med milda färger i blommorna - tycker inte fotot blev så bra.


Det här täcket däremot har precis rätt färger, tror jag.


... medan det här är mer rosa/gammalrosa än vad kameran hade lust med just idag.


Nu har jag en fråga. Hittills har jag sytt in en bit bomullsfilt i täckena, samtidigt som jag hela tiden grunnat på om det räcker med lapptäcket och dess baksida i tyg. Vad tror ni? De två översta täckena har inte fått någon baksida ännu, så nu känner jag att jag måste bestämma mig. Blir det tillräckligt mjukt och varmt utan filten... nä, det blir inte det, va?

Förstår inte varför jag inte hinner med det jag vill hinna med - men det är ju så mycket! Krukväxter som ska planteras om, ull som vill spinnas, babypaket att tillverka, ved som ska sågas (vet inte om den vill bli sågad så jag avhåller mig från att säga det) och så alla de där evighetssysselsättningarna som att äta, tvätta, handla, diska.

Jo, jag har spunnit lite.

Det är ju mycket lättare än med slända! Nåja, det där lät kanske som om jag åstadkommer en slät, exakt lika tjock tråd utan möda och besvär - men nej. Det blir riktigt fina bitar, men däremellan kommer det... öh, andra bitar. Det märkliga är att jag sitter ändå där så nöjd och ler lite för mig själv. Som ni ser hade jag problem med att spolen åkte i golvet - nu har jag på ett kreativt sätt använt några buntband som jag av outgrundlig anledning hade i lådan och det funkar fint. Jag har ju ingen erfarenhet av någon annan spinnrock och jag vet inte hur länge den här har stått ensam och övergiven på en vind, men nog är det lite häftigt att det gick att bara snurra igång den så där. Bytte inte något på den, inte ens snöret runt hjulet...

Igår sågade jag ved, hade tänkt ta det sista idag (av just den högen), men huvudvärk och motorsåg känns inte så förenligt. Men när jag skulle gå in igår hade jag nog min trötta blick lite mot marken och fick syn på den här:

:-D


2 kommentarer:

  1. Fina lapptäcken! Söt snigelparad! Härligt att spinna, visst är det?! Inteså himla noga att spinna 5 kg perfekt garn. När man spinner är man ju liksom bara...där!

    SvaraRadera
  2. Oj, imponerande vad du hinner med! Och så fina lappisar det blir. Har gjort ett överkast en gång, men tänkte att det var nog den enda. Men kan inte neka till att jag blir lite sugen mellan varven. Fast det är ju tiden. Sticka, sy, inreda, måla, jyckar, fotografering, mat, Stickcafét, kören.... Önskar dygnet hade mer än 24 timmar !

    SvaraRadera