fredag 28 februari 2014

En sån där dag

Ibland tror jag på allvar att Hjärncellen, den där sista kämpen, har lagt sig ner och dött. Eller tagit en time-out i alla fall. Efter alla dessa år med min nacke vet jag ju, egentligen!, att det ska vara lite-av-varje-aktivitet varje dag om nästa dag ska bli ok. Så vad gör jag? Stickar en femtimmarskofta i ett svep. Bra, fin planering där. Det kan inte kallas lite-av-varje bara för att jag använder olika garner ju...

Ont är bara förnamnet idag. Vänstra delen av ansiktet känns som en surrande kanonkula, hela armen surrar och pirrar. Det skrapar och knastrar i nacken som en dåligt inställd radio när jag rör mig. Det är bara från axeln och upp genom nacken in i bakhuvudet som det gör ont. :-(

Den enda aktivitet som funkar som lite-av-varje är tragiskt nog städning.

Nå, det är ju inte precis första gången, jag överlever (troligtvis) och jag bestämde mig för att göra ett viktigt ärende och sedan bara vara snäll och omhändertagande mot mig själv. Får på mig jackan med viss möda, stegar ut till bilen och vrider om nyckeln. Fjutt fjutt surr...

Ja just det, det var väl rätt självklart. Varför skulle bilen starta just idag? Måste nog köpa ett nytt batteri.

Andas, Birgitta, andas. Vevar lugnt och fint ut min långa fina röda kabel, sätter fast den röda klämman på batteriet och den svarta i karossen och kopplar ihop med batteriladdaren. Underhållsladdningslampan lyser med stadigt grönt sken, vilket ska betyda att batteriet är laddat (hm?) och  laddningslampan blinkar orange. What?

Går in och läser på. Om de två lamporna turas om att blinka kan det betyda saker. Men så som mina beter sig, tja det finns inte.

Går ut igen. Det börjar genast att regna. Förstås. Ett iskallt regn med stora blaffiga droppar som faller ned i ansiktet på mig med ett splash som skulle göra en vattenballong grön av avund.

Nej, jag är inte alls sur, inte ett dugg...

5 kommentarer:

 1. Gå tillbaks till sängen, lägg dig och dra täcket över huvudet. En sån där dag skall man helst bara förtränga och dra ett streck över.
  Men koftan blev väldigt fin! =) Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 2. Åh fy det där känner jag igen. Två olika värktabletter och en migräntablett är det enda som hjälper för mig samt värme på nacken från en ullsjal, tyngden från riskudden brukar sen vara pricken över i:et.
  Hoppas det löser sig med allt nu.
  Jag hade ju missat din blogg, typiskt , men nu är det rättat igen och jag kan komma in och titta.

  SvaraRadera
 3. Usch, det låter inte som en succé-dag direkt. Hoppas helgen blir bättre!

  SvaraRadera
 4. Åh...
  Men att göra lite av varje är kul när man är på det humöret, ibland vill man göra bara en sak. Göra klart...Dumma batteri!
  The sun will com out, tomorrow!

  SvaraRadera
 5. Hoppas din helg varit bättre än fredagen!

  SvaraRadera