måndag 27 januari 2014

Hagalen

Halloooo...? Känner mig lite som om jag blygt kikar fram runt hörnet, beredd att göra som Blyger och dra mitt stora skägg över ansiktet. Ja för jag har ju ett sådant, stort skägg alltså :-). Kanske kan dra till med håret i stället.

Det var väldigt längesen sist. Har suttit här en stund och sorterat foton och försökt komma på vad jag ägnat dessa drygt två månader till. Nja... ? Ja, det var ju jul där i december, ni vet. Kom nog av mig där, varken läste eller skrev något - bara älgade runt och skurade och bakade och stod i. Blev en härlig jul, men det är ju lite sent att tala om den nu.

Påbörjade en stickning vill jag minnas, var kan den vara...? En sorts nattkofta. Den får ni se en annan dag.

Och så flyttade en av sönerna igen och jag hjälpte till med det jag kunde: packa och städa. Den äldste fyllde 26 år (!!!! han är snart ikapp mig ju, jag fyller 27 i april) och så regnade det in och bilen startade inte och ... hm. Ingen aning hur det kunnat gå så många dagar?

Det kom ett upprop på Facebook, Raggsockor för Syrien , kändes mer akut än en nattkofta till mig själv.

Glömde visst ta ett foto när det tredje paret här ovanför var klart. De två nedan har jag inte skickat ännu.


Och så var det ju det där med baby-paket. Jag vet inte om jag skrivit om det förut. Min mamma höll på en del med det förr, och ibland sa hon "vi behöver blöjor" eller vantar, koftor eller vad det var och så ryckte jag in och fållade en hög blöjor eller stickade något. Men jag har länge tänkt att jag skulle göra lite mer än så. Och plötsligt var jag igång.


En del har jag sytt/stickat nu, något hade jag i skåpet.


Istället för filten som ska vara med syr jag täcken...

... detta är lite proggigt så där - det syns inte men det är lila...


Planen är att producera för glatta livet ett tag och sedan sortera ihop paketen så bra som möjligt. Så vackert som möjligt menar jag väl. Om man fryser bryr man sig väl kanske inte så mycket om ifall mössa och tröja passar ihop men det är ju ändå lite roligare om det gör det.

Mitt tredje projekt just nu är "ved-tillverkningen". Och det är där det kommer in, det där med hagalen. Ser nu att ordet ser knepigt ut - jag menar ha-galen alltså. Efter årets första dag i den snöiga skogen lunkade jag hem med tunga armar och ben och ändå for blickarna runt som hungriga lejon. Titta där, en björk som böjt sig tvärs med marken - den får jag såga ned = ved! Oj, ett omkullblåst träd i precis lagom storlek (för min blåa lilla såg, alltså) = ved! och där...! och där...! Ved! Ved!


Allra mest ville jag ha det här trädet. Men ni ser min blå lilla såg, va? det går inte, helt enkelt. Vilken oerhörd förlust - det syns inte på bilden men trädet bara fortsatte och fortsatte tvärs igenom halva skogen liksom och om jag kunde ta hand om det skulle det bli ved för hela nästa vinter... nästan. Åååh...

Nu snöar det och snöar och snöar. Alla mina gångar snöar igen så jag får väl dra ut med skoveln igen i morgon. Nu ska jag tända en brasa, sätta på kaffe och läsa lite bloggar...

7 kommentarer:

 1. Å kära lilla du sån glädje att se dig här igen. Har verkligen saknat dig. Och jag tror inte för en sekund att du varit overksam. Har själv också börjat kika fram lite mer efter allt stök som varit senaste året. Tycker nog ändå att bloggen överträffar facebook, även om det ena inte måste utesluta det andra. Vill man dela med sig av sitt hantverk så är det enklare att ha lite struktur med bloggen. Hoppas du mår bra rent själsligt och kroppsligt också. Jätteroligt att du är här igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det värmer!!! Ja, har ni bott in er nu och vant er? hoppas det... Håller med dig, de måste inte utesluta varandra. En anledning till att jag då och då befinner mig på fb men inte varit närvarande här är nog helt enkelt att jag så sällan startar datorn. På mobilen är fb helt ok, men jag är mindre förtjust i att blogga den vägen. Tack detsamma!

   Radera
 2. Välkommen tillbaka till Bloggland! Undrade så vart du tagit vägen... Men du har ju tydligen inte legat i idé utan har varit otroligt verksam. Kul att se dej igen!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med ett nytt inlägg, jag har saknat dem. Det är otroligt vad du har hunnit med, inte konstigt att du inte haft tid att starta datorn. :-)

  SvaraRadera
 4. Hej du! :-D
  Fina bebis-saker du har! Jag kommer så småningom till skott med både lakan och handdukar!

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska paket du gör,helt underbara saker och så vackra. De kommer att ge mycket glädje.
  Hagalen på ved är vi också, men vi har motorsåg som tur är, eller rättare sagt, mannen har en och använder den mer än gärna. Ved finns säkert nu för några år minst, men det är bra med värmelager, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt med ett värmelager för flera år! Det är lite en dröm för mig- ett riktigt vedskjul/förråd med ved för flera år.

   Radera