torsdag 8 augusti 2013

Tre trasor och ett experiment

Inte-börja-på-något-nytt, inte-börja-på-något-nytt...

Högen vid symaskinen är faktiskt nedkämpad! Det visade sig att en del av det bara var väldigt totalt utslitna tröjor som skulle klippas till trasor. Men det var också en halvfärdig kjol modell enkel (bilder kommer nästa gång), en blus som jag började konstruera om ärmarna på för något år sedan men råkade klippa fel och bara la ifrån mig, ett linne som skulle få kortare band över axlarna och en t-shirt som var sydd för en person bred som en kyrkvägg.

Om att sy shorts vill jag säga att ja, det är antagligen egentligen mer avancerat, om man vill ha passform. Vill man bara ha en sorts bekväm påse för att dölja sina underkläder är det inte ett dugg avancerat - fyra sömmar, fåll upptill och nedtill, i med ett resår. Ska erkänna att min blåa shortspåse blev lite väääl påsig: när jag stoppade telefonen i den väl tilltagna fickan på höften gav de upp en riktig tonårs-suck och började hasa sig nedåt. Inte så kul, där gick jag och styrde gräsklipparen med ena handen och höll ett stadigt tag i shortsen med den andra...  Så jag sydde om den bakre sömmen några cm längre in och simsalabim, nu är de verkligen perfekta. För sitt användningsområde alltså.

I högen vid symaskinen fanns också ett gäng tillklippta rondeller. De förra jag gjorde, i vanligt bomullstyg kändes inte så tillfredsställande, de här är av frotté och funkar bättre. Några handdukar som var för små för allting men för stora som just bomullsrondeller...


Nu på morgonen har jag fäst trådar i tre disk-/städ-trasor i lite olika modell och mönster. Den till höger är stickad diagonalt nedifrån och upp så som den ligger på bilden. Eller möjligen från vänster till höger som den ligger... en avig en rät, avig på rät och rät på avig. Garnet är gult (!!!) cottolin, dubbel tråd. 38 gram grn gick det åt till dessa fyra saker.


Och så experimentet, som är en bomullsrondell, virkad. Har redan provat och ja, det är lite klös i den rondellen - funkade bra.

För övrigt har jag fått mer squash - de ser rätt kul ut med sin gröna topp, men inte alla får den av någon anledning.

Och så har jag förvandlat ytterdörren från detta...

... till detta...

... lite trist att den blev fläckig trots alla timmar jag la ned, men det kunde inte hjälpas för jag kunde ju inte slipa bort hela dörren så att skurkar och banditer kunde nöja sig med att andas på den för att få den att ge vika. Nederkanten ska jag ta itu med i ett eget projekt - det är koppar men med rester av tidigare färg eller vad det är. Idag hade jag tänkt börja skrapa husknutarna, men det är liksom inte sånt väder.

5 kommentarer:

 1. Kul att jag fick dig att skratta, vet inte riktigt om man får visa sådant annars, hehe... Ja det är tungt när det är riktigt stora projekt att göra klart. Jag är nu nästan färdig med min kofta, sen är det ett par stickade tights på tur, saknas ett halvt ben ungefär så det ska nog gå bra, även om fyraåringar visst har långa ben. Efter det får det nog bli en saknad tumme eller bollar till den där mössan på nattduksbordet. Sen måste jag bara berätta att jag har en sån där brun handduk som du gjort bomullsrondeller av, den är så fin...

  SvaraRadera
 2. Min är inte så stor den heller, köpte handdukar i en mellanstorlek mellan duschhanduken och den man torkar händerna på på loppis för att ha på skötbordet och till det är den perfekt. Vet inte vad jag ska göra med mina fina loppisfyndade handdukar när skötbordstiden är över...

  SvaraRadera
 3. Oj, flitens lampa lyser verkligen hos dig!

  Det är kul det där mad att göra egna disktrasor - så mycket roligare att använda än wettex-dukar. Och ett så¨bra sätt att ta vara på garnrester!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att din dörr ser fin ut!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med Cecilia, dörren är jättefin. Levande!

  SvaraRadera