söndag 18 augusti 2013

Jag är nöjd

Ni vet hur det är, man har ofta något litet eller stort klagomål på det man åstadkommer - kunde varit lite rakare eller rundare, fastare eller lösare, osv. Men idag är jag så nöjd så det är rent tokigt.

Nöjd över mina yllebyxor som blir sköna under arbetsbyxorna i skogen i vinter.

De ser ju lite skojiga ut när jag inte är inuti, men det är det där med foton som jag ska både ta och vara med på samtidigt... och spegeln är bucklig, men ok, ungefär så här ser de ut på, inte så tokigt va?


Det gick åt exakt 200 g ullgarn och jag är väldigt nöjd med mig själv att jag höll ut med resårstickningen hela vägen. Jag är nämligen rätt otålig av mig, börjar jag sticka en disktrasa med ett mönster är det inte alls säkert att jag orkar hålla mig till samma mönster hela vägen, utan får för mig att det nog skulle piffa upp om jag byter till något annat mönster mitt i. Jadå, ibland blir det väl piffigt och ibland blir det bara dumt.

Jag är också väldigt nöjd med att jag virkade in mina nya hörlurar (de gamla fastnade i en dörr och för att göra en längre historia lite kortare så gick det inte så bra för dem) med tunt garn (cottolin) och gles virkning. De trasslar inte, men är inte heller tunga så de trillar ur öronen på mig i ett kör när jag klipper gräs.

Här ligger de på mitt sängöverkast som jag då och då baxnar över - tänk att jag gav mig på ett sådant projekt! och slutförde det! (Mycket nöjd med det... :-).

Ja, vad mera, jo jag kom iväg och hösttvättade bilen ...


... som sedan fick hälsa på i bilverkstaden och få avgassystemet lagat för en hrrrm, inte så billig penning, men nu surrar den snällt igen i stället för att bullra. Det är ju något att vara väldigt nöjd över.

Och just nu sitter jag nyduschad i soffan och riktigt puttrar av belåtenhet över att jag kom mig för med att gå ut i morse och rensa och skura stuprännorna, för nu är det ett riktigt busväder. Det småregnade bara i morse, så det var perfekt stupränneväder.

Så här såg de ut före:


Och så här blev det:


Mycket nöjd. Liksom nästan självbelåten faktiskt. Så jag kan ju visa vad som hände en annan dag när jag sprang ut och in och var väldigt koncentrerad på vad jag nu höll på med.


:-D4 kommentarer:

 1. Jag är vederbörligen imponerad! Vad duktig och produktiv du har varit!

  SvaraRadera
 2. Härligt, ett projekt klart, vad blir det nu?

  SvaraRadera
 3. De där yllebyxorna ser riktigt varma och gosiga ut. Hoppas bara att det dröjer lite innan du får användning för dem.

  SvaraRadera
 4. Byxorna ser ju helt perfekta ut!Snygga dessutom, nästan synd att du ska ha andra byxor utanpå! Du har verkligen varit igång och gjort bra saker. Rännorna, inte minst, det är bra att ha gjort när hösten kommer.
  (Jag gick till jobbet en gång med olika kängor på vänstern och högern...)

  SvaraRadera