måndag 24 juni 2013

Sommar

Sitter här och hänger, följer väderväxlingarna utanför fönstret med lagom stort intresse. Sol och blå himmel, regntunga moln, tillbaka till solen... Att tvätta eller inte tvätta, det är frågan. Och kommer gräset att torka upp så jag kan klippa det? Inte världens piggaste idag så tankarna liksom kroppen rör sig bara ytterst motvilligt.

Midsommarhelgen tillbringade jag hos mamma, som ska flytta.  Packade lådor och så där - men på midsommaraftons morgon gick vi en promenad. Klockan var åtta när vi klev iväg. Finns det ens ord att beskriva en sådan där morgon? stilla, ljummet men friskt... jag plockade blommor - bara en av varje sort men jag hittade nitton olika sorter.

Lite handarbete har det blivit det sista, med betoning på lite. Stickade de här märkliga skapelserna för värme och svalka på en gång, tänkta att ha på natten på onda händer.För vänster hand, som är den sämsta handen, en mer heltäckande. Trigger-fingret blev liksom bättre till en viss gräns, men sedan blev det stopp. Jag har en läkartid, 9 juli.

För höger hand en luftigare variant... :-) sova med hela torgvantar blir för varmt nu på sommaren. Fingertutt med hängslen...

Och så har jag entusiastiskt påbörjat en galler-tröja. Har inget mönster så vi får väl se hur det blir.


Nu har jag bott här i ett år och börjat komma på vilka krukväxter som trivs var i stugan. Det är helt klart att mina saint-paulior inte trivs i vardagsrummet - men väl i köket där jag inte har några fönsterbänkar... jaja.


... och mys-pys-katten kommer fortfarande på besök men håller sig på ett visst avstånd. Staketet är det som gäller.


Hoppas ni har det gott!

1 kommentar:

  1. Kul med livstecken från dig! Fiffiga vantar du stickat, helt "custom-made" för dig.

    SvaraRadera