fredag 19 april 2013

För säkerhets skull

Om jag ska med ett tåg räknar jag ut när jag måste gå. Och så lägger jag på en kvart - för säkerhets skull. Om det bonade golvet ska torka en halvtimme innan man går på det så väntar jag en timme - för säkerhets skull. Ska jag bjuda på middag och bakat en tårta till efterrätt så köper jag glass också - för säkerhets skull. Nej, vänta nu, det där sista hör nog till någon annan kategori...

I alla fall, det kan vara en trygg och klok strategi många gånger - men inte när det gäller att klippa till har jag just upptäckt. Om jag, för säkerhets skull, klipper till lite extra stort runt mönstret och sedan, för säkerhets skull, syr med ganska smal sömsmån - tja, det blir ju helt enkelt för stort.

Efter en del irriterat klippande och bortklippande har jag i alla fall åstadkommit de här vantarna. De är tänkta som lätta arbetsvantar en kylig vår- eller höstdag, eller när man ska hämta in ved. På nästa par ska jag prova att göra tummarna lite annorlunda, det känns lite som om jag syr i dem åt fel håll.


Hehe, de ser inte mycket ut för världen, men är mjuka och goa och helt sydda av återvunnet tyg. Ska sy ett par till i alla fall. För säkerhets skull.


2 kommentarer:

  1. För säkerhets skull, ja, better safe than sorry!!!!

    SvaraRadera