tisdag 9 april 2013

Fingervilardag nummer ett

Tack för tips om mitt finger! Tror att Monica har rätt och det är "triggerfinger" jag drabbats av. Sträng vila, ingen stickning - ok, det ska jag väl gå iland med. Smetade på voltaren gel, kastade en längtande blick på stickkorgen och bestämde mig för att det ska bli totalvila till på måndag, är det likadant då blir det vårdcentralen.

Så var då frågan vad jag ska göra denna dag. Ny blick på stickkorgen... Hm.

Plockade fram knappförrådet...


ingen jättehit. Kanske den skimrande ljusgröna till höger i bild? Detta tog sju minuter. Max.

Sy kanske man kan göra? Har länge irriterat mig på hörnet vid braskassetten där jag samlar bra starta-brasa-papper. Så här såg det ut:


Inte så kul,eller hur. Så här blev det:


"Lådan" får inget bra slöjd-betyg, den är sned och vind, men den fyller sin funktion. Jag är alldeles nöjd. Jag sydde kardborreband längs kanten och stagade upp den med kartong. Och jag lyckades sy de få sömmarna utan att alls spänna eller anstränga vänsterhanden. Nacken däremot, den gillar inte symaskinen. Struntkropp jag har. Det skulle vara käckt om det fanns reservdelar på Apoteket.
2 kommentarer:

  1. ...väldigt vackert garn! Och knappar är ett otyg och en välsignelse. Man kan aldrig få för många. Dom ska bara härbärgeras på rätt sätt så det blir lätt att hitta...

    SvaraRadera
  2. Så dumt med fingret! Hoppas det släpper snart, att vila hjälper! Fint du fick det i skräpiga hörnet...

    SvaraRadera