torsdag 7 mars 2013

Panik på stickan

Idag gick jag som på räls till garnlagret, plockade jag fram mitt goa Big Delight (100 % ull!) och så är stickandet igång igen. Skönt. Blev lite orolig där ett tag, att jag drabbats av något allvarligt.

Det ska bli en kofta, stickad uppifrån efter Tant Koftas fina beskrivning. Det är nytt för mig, jag har påbörjat något tidigare men slutat efter bara några centimeter.


Naturligtvis hade jag inte rätt stickor. Det där hör till livets stora gåtor, för mig, jag tycker jag lagt massor med pengar på stickor men ändå har jag aldrig just det jag behöver. Nu var det rundsticka nr 5 med lång kabel. 4 fanns, 4,5 också - och 6.

Men man kan ju inte bara ge sig så lätt, så jag tänkte att jag börjar väl på vanliga stickor, beställer femmor och... ja. Ni förstår. Det är bara att konstatera att så särskilt långt kommer man inte på det viset.

Det syns kanske inte men maskorna är hårt ihoptryckta på den här stickan, och på bilden innan sitter stickningen på fyra stycken stickor. Ja, det säger jag bara, att om inte min rundsticka kommer i brevlådan i morgon kommer jag leta upp en femte sticka nr 5 och sticka vidare på detta (något!) opraktiska vis.


Jag bestämde mig för att gå noggrant tillväga den här gången: står det provlapp så får det bli en sådan. Proffsig lapp med osynliga ökningar, knapphål och rätstickad kant och fick ett Resultat. Kom fram till att stickfastheten är den som står på nystat... jaja.

3 kommentarer:

 1. Provlappar ja.... har inte gjort många i mitt liv. Oftast har det gått bra ändå!

  SvaraRadera
 2. va kul att du ville va med i min tävling!!och sen att du har kommit igång med oppifrån stickad kosta.. oj vad jag har menat att sticka en sån..oxå läst att man ska sticka en provlapp..jag undrar över detdär med halshålet..hur många maskor la du opp.. jag har garn (Dream ,ett tyskt garn)som skall ha stickor 6...haha om jag har såna då..precis som du..har massor med stickor men sen då man ska ha ett par..ja då är man utan.ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas din rundsticka kommer idag, haha. :-) Det där ser himla bökigt ut.
  Jag har samma problem - hur många rundstickor jag köper har jag ofta ändå inte den jag behöver just då.

  Koftan kommer att bli jättefin, så härliga färger!

  SvaraRadera