torsdag 21 mars 2013

Kadutter

För en god sak köpte jag kadutt-beskrivningen av Ulrika (stickamera) igår och frampå kvällen stickade jag några stycken till min väns katter:


Nu kan jag nämligen vika in fingrarna igen, det hackar när jag försöker veckla upp dem igen, men de funkar tillräckligt bra för lite stickning i alla fall. :-)

Det hjälpte visst lite att jag satte ned foten igår, ändå, det är visserligen smällkallt och jag hör att det viner runt knutarna, men det är sol. Sol är bra. Sol är på något vis ett första steg åt rätt håll.

Och det växer i mina små krukor.

Det pågår lite experiment här. Jag sådde några perenna blommor i höstas, ute. Nu har jag sått dem i mars, inne. Och så kommer jag så några på plats när det blivit varmt. Får se vilken variant som blir bäst. Sen är det lite olika kryddor, två sorters basilika bland annat. I kylskåpet står en sådd för kylbehandling i några veckor. Ska erkänna att jag är en hopplös trädgårdsperson. Jag älskar att så på våren, jag blir lyrisk av de där små gröna bladen men sen att hålla i med själva genomförandet... hm. Så planen är att inte gräva stora rabatter eller sätta upp många odlingslådor osv. Planen är en eller högst två odlingslådor. Och en mycket liten hörna med små krydd-pluppar. Några perenna marktäckare under buskarna. Inte mer. Sen kan jag ju kanske utöka med några kvadrat-centimeter om året om det känns kul.

Nu ska jag som en duktig tös använda lite olika hemelektroniska mojänger och sen kanske jag kan få påbörja ärmarna på koftan?

2 kommentarer:

 1. Fina små kadutter :)
  Snart kommer solen att värma oss ska du se.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Skönt att du börjar kunna använda fingrarna igen.
  Och det där med gröna fingrar har jag övergivit innan jag har börjat för tillfället så verkar alla våra blommor bara vissna ner.
  Sovmorgon för mig blev det till kvart i nio och det gjorde mig faktiskt förvånad för jag brukar vakna runt sju-halvåtta när jag får sova länge.
  Solen skiner här(än), men tyvärr blåser det inga sköna vindar
  Ha en fortsatt skön dag!!!

  SvaraRadera