fredag 8 februari 2013

Tovning är magiskt!

Man stickar något förfärligt oformligt och konstigt, stoppar det i tvättmaskinen och ut kommer något fint och användbart! Love it! Den här gången var det lite extra spännande för jag stickade av ett omärkt ullgarn ur förrådet, lite tunnare och strävare än det jag tovat med förut. Stickade med lite större stickor än garnet krävde - tror jag skulle ha stickat med 3-3,5 om jag inte skulle tova, nu drog jag i med nr 4.
Men visst ser den fin ut? :-) Hann knappt lägga ifrån mig nålen efter att ha fäst trådarna innan jag kastade mig iväg till tvättmaskinen. Körde dem i 60 grader och tjoho - ut kom:Igår röjde jag lite i skåpet också och hittade ett par gamla mjukisbyxor i ganska tunn kvalitet. Eftersom jag inte använder dem längre så bestämde jag mig för att förvandla dem till leggings i stället.

På bilden ser det ut som om det ena benet är mycket smalare än det andra. Det är det. Jag rationaliserade det där med foto "före" och foto "efter". Detta är ett foto mitt i. Det krävdes bara två sömmar och sedan var de användbara igen - jag har dem på mig just nu.


Jo, och så var det kramsnö för första gången i vinter här hos mig, så jag gick ut och lekte lite i snön... :-)

1 kommentar:

  1. Tovning är superkul, fast jag brukar inte gilla själva stickningen, ska snart ta tag i ett par tossor till sambon, stickor 6 så det går egentligen fort men är lite för tungt tycker jag. Börjar fundera på raggsocksgarnsförådet nu, skulle vilja sticka fina flerfärgade sockor och kom att tänka på dig. Är alla dina mönster egen påhitt eller har du några tips?

    SvaraRadera