tisdag 26 februari 2013

Tänk jag drömde i natt

... att jag hade en katt... Nejdå, men jag drömde att jag på det mest hysteriska vis startade den ena stickningen efter den andra utan att kunna hejda mig och utan att kunna slutföra något. Det var väl alla de där planerna som virrar runt i skallen som plötsligt ville få komma ut i verkligheten - om än bara i drömmen.

Eller så var det för att jag köpte mönster till ko-vantar...


... och kattvantar hos Jorid. Och beställde Tant Koftas koft-mönster.

Men jag ska försöka hålla mig. Jag har ett pågående par vantar, bara tummarna kvar och sedan ska de tovas. Och ett ufo, den där gamla blå sommartoppen som jag är så fasligt trött på.

Om bilen startade? YES! För trött för att kunna formulera mig lullade jag ut till bilen på måndag morgon, muttrande "snällasnällasnälla" - och laddaren visade att den var klar! Hurra! Lärde mig något nytt också, mina fjärrkontrollnycklar funkade inte och tydligen kan de bli förvirrade om saker inte är som vanligt, exempelvis bilen är strömlös. Då behöver man rikta nyckeln direkt mot nyckelns mottagare i bilen och klicka. I min bil sitter den mellan framsätena. Lås (klick), lås upp (klick) - sen var de på spåret igen.

Skogsmössan är provkörd irl och jag skulle försöka visa detta på bild. Det blev väl så där...

... fast på en bild hade jag faktiskt siktat rätt.

Den är fantastisk, sitter precis som den ska - efter en stund glömde jag till och med bort den. Får väl låna systersonens uttryck: den är brutalt bekväm.

Dripp-dropp från stuprännorna idag på dagen. För övrigt kanske ni undrar hur långt soja sprider sig om man river ut flaskan från översta hyllan i överskåpet och den flyger med glad kläm hela vägen ner till golvet? Tro mig, ni vill inte veta.

8 kommentarer:

 1. Jag vet varför du drömde sådär; du hade läst mitt inlägg och började oroa dig för att det kunde vara smittsamt, typ! :-)
  Fina kovantar!

  SvaraRadera
 2. Häftiga vantar och du jag vill inte veta hur långt soja sprider sig ;-)
  Ha en fortsatt skön tisdagkväll!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att soja sprider sig lika långt som potatismos-pulver gör från översta hyllan!
  Jag gillar ko-vantarna, jättefina!

  SvaraRadera
 4. Lena i Sundsvall27 februari 2013 11:05

  Fina vantar, soja sprider sig nog lika långt som när man tappar en burk (1,6kg ) med rödbetor från barmhöjd. Locket släppte, barbarnen undrade vad jag gjorde & vilka konstiga ord som kom, kan tillägga att det var 2 dagar före julafton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, milda makter, 1,6 kg rödbetor var nog värre - den färgen kan n0g bita sig in i en del ytor! Och 2 dagar före julafton... jadu, de där konstiga orden kunde nog behövas! :-)

   Radera
  2. Lena i Sundsvall1 mars 2013 10:59

   Har en rullvagn i omålat & ovaxat utförande, den hamnade i duschen för rengöring, efter ett år syntes det inga spår efter den röda färgen. Tiden bleker alla fläckar.

   Radera
 5. Sojan behöver bara studsa ut från nedersta hyllan i kylskåpet för att vara överallt i hela köket, jag har testat den varianten. Hade en liknande dröm för någon natt sedan, händerna startade en massa nya stickningar å huvudet bara skrek jag vill inte typ!
  Jag stickar tyvärr inte nu, helgens målande har gett mig ont i armen, tyvärr jag som har så många nya projekt på gång...

  SvaraRadera
 6. Nu hittade jag på din blogg också, vad kul!
  Här ska jag kika in och bli inspirerad minsann :)

  SvaraRadera