söndag 3 februari 2013

På nya äventyr

Inatt körde jag långtradare - en röd med olja i lasten - i Göteborg. Det var en helt ny upplevelse för mig, och jag tror inte jag vill göra om det. Jaja, det var bara i drömmen, men det var alldeles tillräckligt. Idag har jag haft en annan ny upplevelse. F (hyresvärden) kom och hämtade mig med traktorn, han stannade framför mig, fällde ned skopan och gjorde en inbjudande gest. Så jag klättrade väl snällt upp i skopan och åkte sedan i upphöjt majestät in i skogen. Betydligt trevligare än långtradaren.


Sedan fick jag lära mig om torrträd, vad en låga är och hur björkar är till skada bland granarna - medan jag fick veta var jag får ta ungbjörkar som F fällde förra året. Han är bra snäll! Om jag bara bär fram dem till vägen har han lovat att hämta dem därifrån med traktorn - så jag fick också lära mig hur man lägger stammarna för att det ska vara lätt.

Nu sitter jag här med frisk luft i varje cell och ömma muskler lite överallt av allt sågande och huggande den här helgen - det är härligt. Frågan är om jag kommer hålla mig vaken tills jag somnar ens...

Jo, och så har jag letat fram ett ufo till, det ska bli ett par tovade sockor har jag för mig och jag har inte kommit så långt som ni ser.4 kommentarer:

 1. Hej! Angående trikån så tänkte jag också i de banorna! Men det är i alla fall inte staden jag har virkat med! Men visst måste det vara så att hur duktiga de än är i textilfabrikerna så kan kommer de inte att fylla hela bredden på alla tyg, beroende på storlekar och så, men det är i alla fall inte småbitarna de använder till garnet! (och tur är kanske det, för det vore ju inte jättesnyggt att virka med..)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag vill också åka skopa i skogen! Varför är det inte bra med björk i granskog, vi har ju det! Jag är helt på att ta bort granarna, andra röstar för björkarna... :-)

  SvaraRadera
 3. ...björkarna suger ur allt vatten väl? Men vilken tur att drömmen var en dröm och det andra verklighet...

  SvaraRadera
 4. Ja drömmar kan bli hur knasiga som helst! Jag kör ibland bil utan glasögon i drömmen och eftersom jag är extremt närsynt är det väldigt jobbiga drömmar!
  Och jag säger som Cecilia: vill också åka skopa!

  SvaraRadera