torsdag 28 februari 2013

Kompakt grått

Hoppas att de här dimmorna löser upp sig fram på dagen. Traskar nog ut en sväng i skogen i vilket fall, men det är mysigare om solen skiner. F föreslog att jag ska göra mig en liten eld och laga mat - min vän föreslog en luffareld. Vet ni vad det är? De finns i lite olika varianter, till och med att köpa tror jag!, men principen är att man har en stubbe eller träklabb som man borrar ett hål i mitten på, eller sågar i tårtbitar två tredjedelar ned. Eldar man i den blir det en koncentrerad varm låga i mitten.


Kör man på metoden att borra ett hål i mitten måste man också komma ihåg att borra ett lufthål från sidan. Själva idéen är ju spännande, men jag har så nära hem så jag lagar nog min mat hemma ändå...

Färdig med ett par slumpmässigt randiga restgarnsvantar som ska tovas. Inte mycket att säga om dem - de är blå!

Eftersom jag gillar att använda tovade vantar när jag jobbar ute behöver jag ju ha några par. För visserligen är fingrarna varma och mår bra även när vanten är så blöt att det rinner om händerna - men tar man av sig dem vill man inte sätta på sig dem igen. Så efter kaffepaus behövs ett par torra.

De här är stickade i samma sorts relativt tunt ullgarn som de här, det gick åt 55 gram och jag stickade med rundsticka nr 4.

Nu skall jag då bestämma om jag ska påbörja något nytt och i så fall vad, eller om jag ska göra ett försök med sommartoppen... känner hur mungiporna strävar lite lätt nedåt vid tanken, men det känns kanske bättre om jag plockar fram den? känner lite på den?

Såg att min soja-sanering inte var tillräcklig så nu ska jag storstäda köket i förmiddagsdagsljuset.

3 kommentarer:

 1. Vantarna ser fina ut, visst är det hemskt att ta på sig blöta vantar! Det är inte armbågen som bråkar utan underarmen och handleden, idag känns det dock lite bättre.

  SvaraRadera
 2. Våta vantar är en styggelse! Massor av vantar måste man ha så att det bara är att hala fram ett par torra!
  Luffareld måste jag prova någon gång. Vi har liksom en liten grillplats på tomten, där kan man nog elda en sådan där stjärnstubbe! Om du kommer och hälsar på kan vi sitta där en lång sommar natt och sticka! :-)
  En gång välte en hög mixerskål med jordgubbssås i köket och jag vet inte hur länge efteråt jag hittade nya stänk...trots att jag hade städat "överallt!"

  SvaraRadera
 3. Vad fiffigt med luffarelden. Jag visade min man och han kände igen det. Väldigt smart !! Härligt med tovade vantar utomhus. Man behöver hålla händerna varma då.
  Kram Eva

  SvaraRadera