lördag 16 februari 2013

Handlingskraftig och sömnig

Nej jag vet, det går inte riktigt ihop. Jag sov lite för länge men nu har jag en massa planer. Inuti mig. Långt inuti mig. För kroppen muttrar surt "lika bra vi går och lägger oss igen, kom igen nu, du vet att du vill...".

Repade i alla fall med långa, handlingskraftiga tag upp den här. Skulle inte bli bra som tovad bestämde jag, men jag gillar det mörkblå mönstret, så jag ska utveckla det till en "vanlig" vante och sticka med tunnare stickor. I stället började jag ett par randiga restgarnsvantar som ska tovas. Ränder är bra.


Lika handlingskraftigt beställde jag den här boken om ved. I provläsningsavsnittet kunde jag läsa att bok är den ved som ger mest energi, därefter ek och ask. Björk kommer längre ned på listan och gran och tall ännu längre ner.

Det jag egentligen verkligen behöver är en mössa. En som sitter kvar på mitt fjantiga huvud (det måste vara belagt med teflon och ha en helt omöjlig form för mössor stannar helt enkelt inte kvar och det är ruskigt irriterande när man försöker göra ett bra arbete i skogen och vantarna är blöta och smutsiga).  Något tips på bra mössmodell? kanske band som kan knytas i rosett under hakan är det enda som funkar? Vilken syn, grova kängor, smutsiga vinterkläder och så en söt rosett... rosa kanske...


Det låter kanske konstigt men mössorna åker antingen ned eller upp, eller båda delarna samtidigt.

Hittills har jag använt mig av min rumpvärmare under de fleecefodrade täckbyxorna - men jag börjar närma mig någon sorts beslut att påbörja ett par lite halvlånga yllebyxor i stället.

Och så har jag några tyger som kanske .... och så har jag två stycken trasiga trasmattor som jag tänkte laga hjälpligt och sätta band på så jag kan ha dem på bilens fram- och bakruta och knyta fast i dörrhandtagen. För att slippa skrapa.

... men ... det blir väl snart vår...?


2 kommentarer:

  1. Oj så mycket planer, blir trött bara av att läsa, fast det kanske man får skylla förkylningen på. Jag känner mig ändå lite handlingskraftig trots att jag bara ligger i soffan, igår fäste jag trådar i tre projekt, hurra! Och sen la jga upp ett par strumpor från tån å upp, jag tror nog att jag ska fixa det med.

    SvaraRadera
  2. Sticka dig en rejäl bebishjälm, sluter fint om huvudet! Och knyts under hakan. Du kan ju ha den under en mer stilig mössa, inne i skogen är det ändå ingen som ser dig! Utom kanske F, men han bryr sig nog inte! :-D
    Vedboken är bra, den ligger framme hela tiden hos oss. Vi har en hel del asp, inte så mycket värme i det, minsann!

    SvaraRadera