onsdag 21 november 2012

Världens största grytlapp?

För ett tag sedan stickade jag den här grytlappen av några smånystan oidentifierat garn som jag tyckte kändes tovningsvänligt. Hittills har den motsatt sig detta med beundransvärd envishet.

Den är inte så sned som den ser ut på bilden, utan har korvat ihop sig lite bara. 30x32 cm, nu ska jag göra ett sista försök att tova den så får vi se. Annars KAN man ju faktiskt vika den dubbel och använda som grytlapp ändå. För vad ska man annars ha den till?


För liten som frostskydd på bilens framruta, för tunn för att vara sittunderlag, för kort som halsduk och för stor som näsvärmare.

"Talade" just med yngste sonen i Korea, apropå frost - han berättade att det var 0 grader där i morse. Ute och inne, oisolerad fabriksbyggnad. Han hade på sig linne, t-shirt, långärmad lite tjockare t-shirt, luvtröja och jacka. Men han verkade vid gott mod, alltid skönt att höra. Numera heter han Jay (bokstaven J på engelska alltså) för varken i Florida eller Korea klarar de tydligen hans namn...

Jo, och måste berätta! Igår var jag SUR. Jättesur, mungiporna i slokande rosett under hakan liksom. Av olika skäl som jag inte ska belasta er med. I alla fall lyckades jag krångla på mig kappan trots hakrosetten  och komma mig iväg till brevlådan i mörkret (behöver reflexer men hittar ju inga!). Och halar upp ett knöligt kuvert ur lådan. Hm...? äldste sonens handstil? Japp, från son med sambo! Ett grönt kort (eftersom jag inte längre har det så grönt runt mig) och några Dumle-kolor! Om ni gissar att mungiporna frigjorde sig ur rosetten och riktigt snärtade uppåt öronen med spänst och glädje så, vad kan jag säga, ja, ni gissar rätt! Kolorna är uppätna men mungipornas riktning hänger liksom kvar lite idag...


4 kommentarer:

 1. Jag tycker du har hittat många användningsområden för din lapp :-) Grytunderlägg kanske?
  Och jo, EN person gissade rätt, en av de brittiska lärarna så jag slår vad om att hon gått till en hattmakare för att förstora en hatt och sett verktyget i bruk ;-)

  SvaraRadera
 2. Men visst är det väl underligt det där med tovning. Själv råkade jag få med en stickad strumpa i tvätten häromdan och den blev minsann tovad.
  Vad spännande med sonen i Korea, eller var det Florida? Du åker väl dit och hälsar på!!?

  SvaraRadera
 3. Skickade de Dumlekolor bara för att?! Så gulligt, mer sånt i världen så blir det ett bättre ställe!!!

  Vad i all världen skulle du med en näsvärmare till? :-D
  Om du inte får den att tova sig, vilket jag skulle tro att du kanske inte får om det inte gått hittills (har du testat ren kokning med vanligt tvättmedel i vattnet?) så kanske du kan lägga den dubbel och virka ihop runt kanten? Eller får den konstig form då?

  SvaraRadera
 4. ...apropå uppfinningar:)) - jag tycker din grytlapp skulle vara en stjärtlapp, inte alltför tunn, lätt att bära med sig och använda när man är ute på olika begivenheter och vill sitta en liten stund, på stock och sten, en kall bänk, lite fika på trappen...

  SvaraRadera