tisdag 2 oktober 2012

Vedklyvning

Här blir inte ett ord om stickning idag, tror jag - bara ved. Jag fick ge upp det där med att hugga ved med yxa. Antagligen hade jag blivit starkare med tiden, och man brukar ju också få en bättre teknik när man är envis med något. Men saken är ju den att det hugger värre i nacken än i vedklabben redan på första hugget och visserligen får man ibland ta det onda med det man har lust att göra men i det här fallet känner jag att .... nej.

Så vad gör man. Efter visst googlande och funderande beställde jag en manuell vedklyv och igår kväll kom den. Och nu är den invigd och det gör inte ont i nacken att använda den! Och vet ni, den klyver faktiskt till och med ved! Tjoho!
Det var en verklig chanstagning, beställa fiffiga uppfinningar på nätet kan ju visa sig vara som att slänga pengarna direkt i soporna men någon gång ibland så smäller det till och funkar.


Nu måste jag börja fundera på att bygga mig ett fint vedskjul för all ved jag ska hugga med min fina vedklyv.


2 kommentarer:

  1. Du är så cool, jag beundrar dig!

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren om klänningen, idag har mitt lilla troll haft på sig klänningen på sin första skolfotografering (förskola). Ska bli spännande att se bilderna sedan! :) Vilken häftig grej du skaffat till vedklyvningen, aldrig sett! Vad härligt med lite kroppsarbete!

    SvaraRadera