lördag 20 oktober 2012

Inspiration

Sitter här lite halvklädd (flanellpyjamasbyxor nedtill men klädd upptill) och betar av lite olika datorjobb. På TV:n är det Madicken och tänk om Alva kunde stå still så jag kunde se hur sjalen ser ut som hon har på sig?

Plockade loss Wilhelmina från alla knappnålar. Det är ett trevligt och vackert mönster, kommer nog bli fler sådana i olika kvaliteter. Förra gången stickade jag i mycket tunt, lite styvt bomulls-/lin-garn. Denna gången blev det 100% Alpaca DK från Artesano. Sjalen väger 207 gram, är 120 cm från sida till sida och 60 cm lång bak.


Stack emellan med ett lysande litet fodral till bankdosan. Inte precis vackert kanske men nu syns den i alla fall lättare:

Stickade en grytlapp också, av lite restgarn, men den ska jag tova innan ni får se den.

En annan rolig grej är att min flugfångarväxt blommar. Själva växten tynar lite sakta bort, tror jag, det är väl lite ont om småflugor just nu kanske.

Men i stället fick jag syn på denna långa stängel som bara blev längre...


... och längre. Och så slog det ut en söt liten blomma överst, men där finns en hel klunga knoppar så det blir nog fler.

2 kommentarer:

  1. Jag ska också sticka en påse till mina dosor! För tillfället är vi kunder hos TRE olika banker och har en dosa var till två av dem...
    Jag har också haft en blomma på en sådan där växt. Väldigt förvånande!

    SvaraRadera
  2. Vilken tur att det inte är kamera i bloggarna!:))))
    Väldigt vacker sjal!

    SvaraRadera