måndag 22 oktober 2012

En dålig affär hos Bonprix

Nyligen beställde jag två paket bh-ar från Bonprix.se. Jag har haft den sorten förut och har varit väldigt nöjd med dem. De har gått i 60-tvätt ibland fast det står 40 i dem, men helt ok ändå. Så jag tänkte jag skulle förnya den lådan rejält - 6 st på en gång!

Men när de kom såg jag att i det ena paketet var de blåaktiga/lilaaktiga - inte vita, jag jämförde de två paketen med varandra och då såg ett vitt ut men det andra som sagt var - blå!

Skrev till dem och fick till svar att jag skulle returnera de blå. Ville jag ha ett ersättningspaket var jag tvungen att ringa dem och beställa det. Dvs en oäääändlig tid i telefonkö med oooooouthärdlig "musik". Och så fick jag paketera det fula paketet och ta mig till ett inlämningsställe för sådana paket ska registreras och man får ett kvitto.

Ett nytt paket kom ganska raskt. Men jag såg med en gång att nu var de rosa-lila. Tog fram de tre första, som jag trott var vita när jag såg dem mot de blå - de var också rosa-lila.

Bestämde mig för att jag inte orkade bråka mer med detta, men skrev till dem att det var dåligt och fick då nådigt löfte om att dra av 10%. "25 kr?" frågade jag för säkerhets skull, dvs 10% på båda paketen, på ett ungefär. Nej, 12,90 fick jag dra av. För 6 st rosa-lila bh-ar - finfina under en vit blus. Täcker inte de kostnader jag hade för att returnera det första paketet.

Sorgligt dåligt, Bonprix.se. Ett sådant avdrag gör mig faktiskt bara argare. Jag har raderat bokmärket till deras sida och kommer se till att bli raderad i deras databas - något som alltid brukar vara en seg historia eftersom affärsrörelser inte fattar att de bara får ha en registrerad om man har en pågående affärsförbindelse. Något som jag inte har med Bonprix.se när min faktura är betalad.

2 kommentarer:

 1. Gah! Som du säger, 12.90 är så lite i sammanhanget att det är provocerande!
  Berätta gärna hur det går att bli borttagen ur databasen, tror aldrig att jag lyckats på riktigt, de lägger bara en spärr som hoppar ur efter lämplig tid, precis som kvinnan med hästminnet skulle glömt och förlåtit på 5 år?! Ha! :-)
  Men då vet jag, inga affärer med Bonprix!

  SvaraRadera
 2. ...och så ska du kopiera dina kommentarer här och emejla till dem och säga att du lagt ut detta på din blogg som läses av ett oändligt antal människor...
  Har du testat underkläder hos Miss Mary? De har väldigt bra kvaliteter på sina prylar. Ett par av mina bh:ar är nu inne på 8 året. Fast nu får jag ta rakhyveln och skära av nopporna i axelbanden. Men de är så ljuvligt sköna så jag kan inte kasta...Bra att ha när man målar tänker jag hela tiden:))

  SvaraRadera